Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pakistanske vlasti naredile su istragu snimljenog javnog bičevanja žene. Snimka je nastala u sjeverozapadnoj regiji Pakistana gdje je vlada uvela islamsko pravo. Još nije jasno kada se dogodio ovaj incident koji su osudile brojne grupe za zaštitu ljudskih prava.


Događaj snimljen mobitelom navodno se dogodio u dolini Swat u Pakistanu. Vlada se složila da će dopustiti uvođenje islamskog prava na to područje u skladu sa pregovorima o miru s tvrdolinijaškim svećenstvom, dok su se tome glasno protivili aktivisti koji vjeruju da će primjena tog zakona naškoditi ženama, prenosi AP.

Na dvominutnoj snimci vidi se kako žena ogrnuta burkom leži na tlu dok joj dva muškarca drže ruke i noge. Treći muškarac, bičuje je, dok ona viče 'Prestanite! Prestanite!' Bičevanje nepoznate žene bespogovorno promatra tiho mnoštvo.

Vezani članci Talibani bičuju ljude na aerodromu VIDEO Talibani bičem tjeraju žene, djecu i osobe s invaliditetom s aerodroma: Sve snimila hrabra Afganistanka Žene u Afganistanu - 2 Što čeka žene u Afganistanu? Marzia je nekad bila sutkinja: "Talibani su me dva puta pokušali ubiti... Morala sam napustiti sve što sam imala"

Muslim Khan, lokalni glasnogovornik talibana, rekao je kako se ovo javno bičevanje dogodilo prije devet mjeseci jer je žena koju su bičevali imala zabranjen odnos sa svojim svekrom s kojim je živjela.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju