Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimili bičevanje

Javno je izbičevali zbog 'odnosa' sa svekrom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanske vlasti naredile su istragu snimljenog javnog bičevanja žene. Snimka je nastala u sjeverozapadnoj regiji Pakistana gdje je vlada uvela islamsko pravo. Još nije jasno kada se dogodio ovaj incident koji su osudile brojne grupe za zaštitu ljudskih prava.

Događaj snimljen mobitelom navodno se dogodio u dolini Swat u Pakistanu. Vlada se složila da će dopustiti uvođenje islamskog prava na to područje u skladu sa pregovorima o miru s tvrdolinijaškim svećenstvom, dok su se tome glasno protivili aktivisti koji vjeruju da će primjena tog zakona naškoditi ženama, prenosi AP.

Na dvominutnoj snimci vidi se kako žena ogrnuta burkom leži na tlu dok joj dva muškarca drže ruke i noge. Treći muškarac, bičuje je, dok ona viče 'Prestanite! Prestanite!' Bičevanje nepoznate žene bespogovorno promatra tiho mnoštvo.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Kako do pomoćnika u nastavi: Prošli smo korak po korak kroz kompliciranu proceduru, ali zadnju riječ na kraju svega ima samo jedno tijelo državne uprave Žene u Afganistanu - 2 ŠERIJATSKO PRAVO Što čeka žene u Afganistanu? Marzia je nekad bila sutkinja: "Talibani su me dva puta pokušali ubiti... Morala sam napustiti sve što sam imala"

Muslim Khan, lokalni glasnogovornik talibana, rekao je kako se ovo javno bičevanje dogodilo prije devet mjeseci jer je žena koju su bičevali imala zabranjen odnos sa svojim svekrom s kojim je živjela.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene