Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrlo rijetka vrsta morskog psa uhvaćena je blizu obale Shizuoke u Japanu. Ovo morsko čudovište zaista djeluje zastrašujuće iako je zapravo potpuno bezopasno za ljude.


Golemousti morski pas rijetko se može vidjeti u moru jer živi u izrazito dubokim vodama. Ovaj primjerak je izvučen s dubine od oko 800 metara. Težak je oko 680 kilograma, ima golema usta no jede samo planktone i meduze.

Dosad je ova ogromna životinja viđena samo 57 puta. Vjerojatno je to i razlog činjenici što se oko njezina 4-metarskog trupla okupilo više od tisuću ljudi koji su znatiželjno mjerkali ovog nesvakidašnjeg 'gosta'.

Vezani članci Koronavirus u Japanu Bilježe rekordne brojke novozaraženih, ali njihov premijer opire se uvođenju izvanrednog stanja Dopisivanje na Twitteru, ilustracija Ubojica s Twittera osuđen na smrt: Osam žena i jednog muškarca najprije silovao, a onda ih ubio i raskomadao

FOTO Znanstvenici u čudu: Ulovio 'čudovište' iz dubina dugo 5,5 metara

Japanski znanstvenici se nadaju kako će im golemousti morski pas pomoći da nauče više o toj neobičnoj životinjskoj vrsti čiji primjerci mogu narasti i do 6 metara.

Ostaci ovog ulovljenog morskog psa mogu se vidjeti u japanskom oceanografskom muzeju u Shizuoki.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook