Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zatvorene su i dvije škole, a najgore je prošla gimnazija Quinto Ennio gdje je nastao pravi stampedo prilikom evakuacije učenika


Nakon katastrofalnih kiša koje su napravile značajnu štetu u Italiji problemi nisu prestali i djelove zemlje, Sardiniju, te središnju i južnu Italiju pogodile su pijavice, tornada i jaki vjetrovi, donosi Crometeo.

Vezani članci Nevrijeme na moru (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) Cijeli Jadran u crvenom: Prijeti nam nova obilna kiša i jaki udari vjetra. Pošteđena će biti samo jedna regija U sat vremena tuča i pijavica kod Dubrovnika (Foto: Dnevnik.hr) Pogledajte video: Područje Dubrovnika u sat vremena pogodile pijavica i tuča, izmjeren i rekordan val

>> VIDEO Izvanredno stanje u Italiji, izdano upozorenje za Dalmaciju

Pijavice su se pojavile u Agropoliju, Napulju u regiji Puglia. Gallipoli je najteže pogođen, a tamo se pojavio tornado koji je s mora ušao nad kopno. Tornado je uzrokovao značajnu materijalnu štetu, ali srećom nitko nije stradao.

Zatvorene su i dvije škole, a najgore je prošla gimnazija Quinto Ennio gdje je nastao pravi stampedo prilikom evakuacije učenika nakon što su uslijed pijavice po školi razbijeni prozori.Oluja je tijekom dana pogodila i Salento.

Središte olujne ciklone u noći na srijedu premjestilo se nad središnju Italiju, u okolicu Rima gdje je tijekom noći bilo jakih grmljavinskih pljuskova. Ciklona će se na svom putu prema istoku u srijedu svojim centrom naći nad Jadranom, ali u oslabljenom obliku. Ipak području Jadrana će prolazno donijeti plimu, jake vjetrove i lokalne neverine, donosi Crometeo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook