Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Moskvi

VIDEO Helikopter pao i eksplodirao stotinjak metara od stambenih zgrada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jugoistočnom predgrađu Moskve pao je helikopter. Dvojica su pilota ozlijeđena, a pukom je srećom izbjegnuta veća tragedija, s obzirom da je u blizini stambeno naselje.

Ruski vojni helikopter srušio se u utorak u jugoistočnom predgrađu Moskve, samo sto metara od stambenih zgrada i pritom su ozlijeđena dva pilota koja su prevezena u bolnicu, javljaju ruski mediji.

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Screenshot Užas i panika Krenuli su na luksuznu večeru, a onda se helikopter počeo vrtjeti i padati: "Umrijet ćemo ovdje!"

Prema prvim verzijama, navodno je do nesreće u Žuljebinu došlo zbog tehničkog kvara jer se u helikopteru greškom pokrenuo sustav katapultiranja.

>> VIDEO Padobran mu se prerano otvorio i zapeo za helikopter!

Dužnosnik ministarstva za izvanredne situacije izjavio je da je nakon pada helikoptera došlo do ekplozije i požara koji je zahvatio 20 četvornih metara, ali je brzo ugašen. Stanje ozlijeđenih pilota je teško, navode bolnički izvori.

Ministarstvo obrane priopćilo je da je helikopter u vlasništvu privatne tvrtke Kamova. 'Helikopteri ruskih zračnih snaga ne lete nad područjem Žuljebina', ističe se u priopćenju i dodaje da je taj helikopter bio na pokusnom letu za navedenu tvrtku, a da su njime upravljali piloti koji rade za kompaniju R&D.

Ovo je drugi put u dvije godine da se dogodila nesreća helikoptera KA-52. Dvojica pilota poginula su u ožujku 2012. nakon što se isti model helikoptera srušio tijekom vježbe u Tverskoj regiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene