Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje sedam granata pogodilo je u srijedu ujutro bagdadsku Zelenu zonu, iznimno dobro čuvanu četvrt u središtu grada u kojoj se nalaze američko i britansko veleposlanstvo te zgrada iračke vlade.


Očevici su kazali kako se iz smjera te četvrti može vidjeti gusti dim, no još nema informacija o potencijalnim žrtvama. To je najsigurniji dio grada, iznimno dobro čuvan, no u zadnje vrijeme postaje sve češća meta bombaških napada.

Vezani članci Samoubilački napadi na tržnici u Bagdadu Krvavi napadi na prepunoj tržnici: Samoubilački dvojac aktivirao pojase s eksplozivom, poginulo više od 30 ljudi Slika nije dostupna Krvava subota u Iraku: U nizu eksplozija ubijeno 60, ranjeno 185 ljudi

Iz dijela grada koji se nalazi na drugoj strani Tigrisa, u blizini
četvrti u kojoj je u utorak od posljedica samoubilačkog napada automobilom-bombom poginulo 87 osoba te je djelomično uništena šijitska džamija, također suklja crni dim. 

Policija je izvijestila kako je u blizini gradske vijećnice ponovno eksplodirao kamion-bomba, od čijih je posljedica potpuno uništena jedna zgrada, a velika je materijalna šteta nastala na četirima obližnjim stambenim zgradama. 

Također je izvijestio kako spasilačke ekipe iz ruševina izvlače
poginule i ozlijeđene, izvijestio je France presse. Za sada je poznato da je poginulo 13 osoba.

Treća eksplozija jutros je odjeknula i u mjestu Sulejman Pek južno od Kirkuka pri čemu je također poginulo više desetaka ljudi.