Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Granate pogodile Zelenu zonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje sedam granata pogodilo je u srijedu ujutro bagdadsku Zelenu zonu, iznimno dobro čuvanu četvrt u središtu grada u kojoj se nalaze američko i britansko veleposlanstvo te zgrada iračke vlade.

Očevici su kazali kako se iz smjera te četvrti može vidjeti gusti dim, no još nema informacija o potencijalnim žrtvama. To je najsigurniji dio grada, iznimno dobro čuvan, no u zadnje vrijeme postaje sve češća meta bombaških napada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više od 70 ozlijeđenih Krvavi petak u Iraku: U napadima na džamije ubijeno 19 osoba Slika nije dostupna Više od 200 ranjenih U napadima u Iraku ubijene 72 osobe

Iz dijela grada koji se nalazi na drugoj strani Tigrisa, u blizini
četvrti u kojoj je u utorak od posljedica samoubilačkog napada automobilom-bombom poginulo 87 osoba te je djelomično uništena šijitska džamija, također suklja crni dim. 

Policija je izvijestila kako je u blizini gradske vijećnice ponovno eksplodirao kamion-bomba, od čijih je posljedica potpuno uništena jedna zgrada, a velika je materijalna šteta nastala na četirima obližnjim stambenim zgradama. 

Također je izvijestio kako spasilačke ekipe iz ruševina izvlače
poginule i ozlijeđene, izvijestio je France presse. Za sada je poznato da je poginulo 13 osoba.

Treća eksplozija jutros je odjeknula i u mjestu Sulejman Pek južno od Kirkuka pri čemu je također poginulo više desetaka ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene