Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar R. Ostojić ponudio pomoć

VIDEO Gorjela bolnica u Bihaću: Buktinja gutala krov i gornje katove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noćas oko 2 sata izbio je veliki požar u Kantonalnoj bolnici 'Irfan Ljubijankić' u Bihaću u kojem je izgorjelo cijelo krovište i gornji katovi bolnice. Hrvatski ministar zdravlja ponudio je da se, ako bude potrebno, dio pacijenata zbrine u bolnici u Karlovcu.

Vatra je buknula nakon eksplozije plina, prenosi Bihac.net, te se brzo proširila bolnicom. Nasreću, pacijenti su na vrijeme izvedeni u dvorište bolnice. Požar je oko 3:40 stavljen pod kontrolu, a u gašenju su osim vatrogasaca sudjelovali i brojni građani koji su pirskočili u pomoć.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama

Od ranih jutarnjih sati zbraja se materijalna šteta na odjelima te se iznose oštećeni aparati. Najveću štetu pretrpjeli su Odjel urologije i Odjel kirurgije. Operacijska i ginekološka sala gotvo su u potpunosti uništene nakon urušavanja dijela krova. Sačuvano je tek nekoliko respiratora.

>>VIDEO Pogledajte kanadere u akciji gašenja požara na Braču!

Od bolničkog kompleksa ostali su nedirnuti samo infektologija, pneumoftiziologija i novi objekat dijalize i psihijatrije te montažni objekt Uprave koji su u zasebnim zgradama odvojenim od bolnice.

Iz bolnice je evakuirano oko 400 pacijenata koji su poslani u bolnice u Prijedor i Sanski Most, a dio je smješten u vojarnu 'Adil Bešić'.

Krov na zgradi je u potpunosti izgorio, dok su potkrovlja i zadnji katovi pretrpjeli znatnu materijalnu štetu. Nasreću, nitko od pacijenata nije ozlijeđen.

Ministar Rajko Ostojić ponudio pomoć

Hrvatski ministar zdravlja Rajko Ostojić ponudio je svu potrebnu zdravstvenu pomoć Republike Hrvatske ministru zdravlja Federacije BiH prof. dr. Rusmiru Mesihoviću, odmah nakon informacije o požaru koji je noćas izbio u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, izvijestili su iz Ministarstva zdravlja.

Dogovoreno je da će, bude li za tim potrebe, hitni pacijenti s područja Bihaća i okolice, biti zbrinuti u Općoj bolnici u Karlovcu. Također, ovisno o situaciji, hrvatsko zdravstvo će se uključiti u pomoć zdravstvenom sustavu BiH i u drugim područjima medicinske skrbi.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene