Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svjetski dan golih biciklista obilježen je u Limi. Biciklisti s odjećom na sebi po vlastitom izboru, zbog čega su brojni bili goli, provezli su se ulicama glavnog grada Perua. Želja im je bila skrenuti pozornost na ovisnost o nafti.


Kako bi obilježili Svjetski dan golih biciklista, vožnja biciklima bez odjeće održana je i u brojnim drugim gradovima diljem svijeta, a pravila oblačenja su prema internetskoj stranici organizatora bila: 'bare as you dare', odnosno 'goli koliko se usudite'. Samo je nekoliko biciklista na manifestaciju došlo potpuno golo, a većina ih je nosila ronilačka odjela ili su im tijela bila obojana.

Vezani članci Stampedo u noćnom klubu u Peruu - 3 U stampedu u noćnom klubu poginulo 13 ljudi: Sve je počelo kad je policija došla u nadzor zbog epidemioloških mjera Slika nije dostupna VIDEO: Goli na biciklima traže sigurniju vožnju

Na web stranici organizatori su napisali kako žele skrenuti pažnju na ovisnost o nafti. 'Prebacivanje na život bez briga je jedan od najljepših stvari koje osoba može učiniti za stvarnu razliku u smanjivanju negativnog utjecaja na naš planet', stoji u izjavi organizatora.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju