Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iritantne zvonjave

U Bijeloj kući novinarima oduzimali mobitele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oduzimanje mobitela prisutnim novinarima tijekom brifinga nije uobičajeno američko ponašanje, ali upravo se to dogodilo jučer u Bijeloj kući nakon što je zvonjave telefona iziritirala glasnogovrnika.

Glasnogovorniku Bijele kuće, Robertu Gibbsu, dosadila je konstantna zvonjava mobitela novinara tijekom brifinga u Bijeloj kući, pa ih je počeo oduzimati. Zvonjava ga je prekinula nekoliko puta tijekom objašnjavanja odluke Obamine administracije da se ne objavljuju fotografije zatvorenika u Iraku i Afganistanu, objavio je Reuters. Prvi je puta Gibbsa prekinula zvonjava mobitela jednog od prisutnih novinara koji je ubrzo stišao zvonjavu. Bio je to tek početak predstave koja se jučer odvijala u Bijeloj kući pred televizijskim kamerama koje su snimile iziritiranog Gibbsa.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed'' Andrej Plenković Borba protiv lex AP Sve više organizacija protiv Plenkovićeva plana: "Ovim zakonom žele ušutkati novinare"

Telefon je nekoliko trenutaka kasnije ponovno zazvonio, prekidajući Gibbsa. Glasnogovornik je tada zatražio mobitel od novinara koji mu ga je dao, a Gibbs mobitel odnio u drugu prostoriju i nonšalantno ga bacio. Vrativši se pred novinare, nastavljen brifing prekinula je zvonjava mobitela drugog novinara koji je odgovorio na poziv što je izazvalo salve smijeha među prisutnima. Gibbs je s namjerom da novinaru oduzme mobitel krenuo prema njemu, ali se novinar osobi s druge strane linije požalio da mu žele uzeti telefon i krenuo prema izlazu iz press dvorane.

'Pretpostavljam da je to tvoj bankar, sudeći prema odijelu koje nosiš', vikao je Gibbs za novinarem koji je na uho imao prislonjen mobitel. Ovaj događaj možete pogledati i u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene