Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva Rusa i Amerikanac

VIDEO: 'Gagarinov' Sojuz pristao na ISS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska svemirska letjelica Sojuz TMA-21 Jurij Gagarin, ukrašena likom prvog čovjeka u svemiru na svom trupu, uspješno je pristala na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) s dvojicom Rusa i jednim Amerikancem u posadi, objavila je kontrola leta u Moskvi.

Sojuz, kojim se obilježava i skorašnja 50. godišnjica Gagarinova leta u svemir, lansirana je rano u utorak s kozmodroma u Bajkonuru prema ISS-u, nakon što je taj let, početno predviđen za 30. ožujka, odgođen zbog tehničkih problema.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Do Međ. svemirske postaje Prvi put u povijesti: Astronauti umjesto 2 dana, putovali 6 sati! Slika nije dostupna 'Oči' na ISS-u Do kraja godine svatko će moći iz svemira imati pogled uživo

>> Rusija odgodila lansiranje Sojuza

Zapovjednik Sojuza Aleksandar Samokutjajev i kozmonaut Andrej Borisenko su prvi puta u svemiru, a inženjeru NASA-e Ronu Garanu to je drugi zadatak. Oni će se pridružiti tročlanoj posadi ISS-a u kojoj se od sredine prosinca nalaze ruski kozmonaut Dmitrij Kondratjev, američka astronautkinja Cady Coleman i astronaut Europske svemirske agencije Paolo Nespoli iz Italije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene