Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruska tajna služba FSB, bivši KGB, producirala je seriju crtanih filmova čiji je cilj podučiti djecu na koji se način boriti protiv kriminala i terorizma.


Ne libeći se pritom upozoriti ih da im prijeti višegodišnja zatvorska kazna ukoliko policiji budu dojavljivali lažne informacije.

Vezani članci Slika nije dostupna Bivši agent MI6 priznao odavanje državne tajne Slika nije dostupna Šef Mi5: Nismo odobravali mučenja u Guantanamu

Filmovi u trajanju od 15 do 30 sekundi mogu se vidjeti na internetskim stranicama i kupiti u trgovinama u Volgogradu. Prvi film prikazuje reakciju dječaka koji pronalazi torbu ostavljenu na pločniku.

Službeni spiker čita popratni tekst: 'Dječačić pronalazi torbicu ostavljenu na pločniku, uzima je i odnosi sa sobom. Iz torbe se čuje otkucavanje sata koje odjednom prestaje. Nećemo vam pokazati što se dogodilo djetetu.'

Djeci prijete zatvorom

'Drugi dječak pronalazi kartonsku kutiju. Telefonom o tome javlja policiji, udaljava se od kutije i nikome ne dopušta da joj se približi. Riječ je o dobrome dječaku, koji za svoje dobro ponašanje prima medalju', otkriva komentator, a potom se na ekranu pokazuju brojevi telefona policije i FSB-a.

>> Ruska moć: Vjera i KGB, nafta i plin

Drugi video prikazuje priču o dječaku koji telefonom naziva policiju, upozoravajući službenika da je u školi podmetnuta bomba, znajući da je to neistina. 'Dječak za nagradu neće dobiti motocikl, već će provesti tri godine u zatvoru', upozorava FSB. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju