Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njujorški su komunalci imali što vidjeti nakon velikog dočeka Nove godine na Times Squareu. Hrpetina smeća zatrpala je jedno od najprepoznatljivijih mjesta u Velikoj jabuci.


Nakon svakog velikog tuluma obično nastane veliki nered, kojega bi onda netko trebao i očistiti. Takva je situacija nastala i na njujorškom Times Squareu nakon velikog dočeka Nove godine.

>> VIDEO Što je to na obrazima gradonačelnika New Yorka?

Vezani članci Vrgoračko smeće stiglo županu Blaženku Bobanu u Split (Dnevnik.hr) ''Performans'' s otpadom: Vrgoračko smeće stiglo u Split pred skupštinu Splitsko-dalmatinske županije Kamioni za odvoz smeća (Foto: Dnevnik.hr) Drama zbog otpada: Kamioni puni smeća spremni za polazak, ali izgleda da ništa neće proći bez policije

Samo nekoliko sati nakon tradicionalnog spuštanja velike kugle, nekoliko stotina tisuća posjetitelja napustilo je najpopularniji trg u Velikoj jabuci, a na scenu su stupili vrijedni njujorški komunalci. Sa svom su raspoloživom mehanizacijom čistili prave hrpe smeća.

Procjenjuje se da su samo konfeti ukupno težili oko tonu, a prazne boce, limenke, ostaci hrane i ostali otpaci još nekoliko tona.

No, kao što je i doček tradicionalan, za komunalce je i čišćenje tradicija tako da su i ovog puta dokazali svoju ekspeditivnost i već do zore uklonili gotovo sve znakove da se ondje samo nekoliko sati ranije nešto događalo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook