Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije Amsterdam

VIDEO Europska prijestolnica marihuane: Godišnje proizvode 900 TONA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U selu Lazarat na jugu Albanije godišnje se proizvede 900 tona marihuane i zaradi oko 4,5 milijardi eura.

Iako je uzgajanje ove biljke u Albaniji nelegalno, selu Lazarat  i njegovim stanovnicima uzgoj marihuane je najvažnija djelatnost, piše Deutsche Wellea .

Pročitajte i ovo Zaplijenjena marihuana Na području Kaštela Kada ih je ugledao, pokušao je pobjeći: 29-godišnjaku policija oduzela pozamašnu količinu droge Ilustracija Dnevnik Nove TV pita Treba li Hrvatska legalizirati marihuanu? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Gotovo svih 6.000 meštana žive od njene proizvodnje koja je – ilegalna. Kažu, zakoni ne važe u Lazaratu, a policija ovdje ne zalazi.

'Imaju jednu vrstu zaštićene zone u koju nitko ne smije ući. Na one koji su probali je pucano, a neki se uopćte nisu vratili', rekao je lokalni novinar Telnis Skuči.

>>Studija potvrdila: Marihuana ne šteti zdravlju

Obitelj Dušku u ovom je poslu već desetak godina. 'To je težak, iscrpljujući posao. Od ožujka do prosinca', rekla je Zamira Dušku, poslovođa.

'Najprije sadimo i okopavamo. Zatim svaka dva dana biljke se moraju zaliti. Ni žetva nije lakša. Sve radimo sami', rekla je.

O zaradi nerado priča, no njezine radnice tvrde kako dobivaju šest puta veći novac nego 'za obične poslove' u tom kraju. Pretpostavlja se kako su one dio kompleksne veze mještana, vodećih političara i narko kartela iz zapadne Europe.

Video pogledajte OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene