Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ekstremno loše vrijeme koje je zahvatilo Španjolsku već je odnijelo prve žrtve, jedna osoba je mrtva, a spasioci tragaju za nestalim ribarom.


Vrijeme u Španjolskoj ne smiruje se drugi dan, piše Reuters. Mornar star 73 godine smrtno je stradao pri pokušaju pomicanja broda iz luke u Bureli, izvijestili su španjolski mediji. Dodaju da se ribar iz Galicie smatra nestalim i kako spasioci daju sve od sebe ne bi li ga pronašli.

Vezani članci Proljetni snijeg - 2 Oblačno i kišovito, a onda opet jaka promjena: Doznajte što nas sve očekuje u idućim danima Zbog snijega i hladnoće propadaju usjevi - 4 Poljoprivrednici na mukama zbog vremenskih neprilika: "Koliko je ovaj današnji dan napravio štete, to ćemo vidjeti"

Španjolsko obalno područje zahvatili su jaki vjetrovi koji dižu ogromne valove. Stanovnici unutrašnjosti muče drugačije brige, snijeg je ove godine uranio i već zabijelio njihove krajeve. Catalunya je jedina regija koja nije na udaru iznimno lošeg vremena.

Najugroženiji dijelovi su Cantrabria i obala Galicije, gdje je proglašen najviši stupanj pripravnosti. Očekuje se vjetar koji će puhati i do 100 kilometara na sat i valovi visine deset metara, prognozira španjolska meteorološka služba.