Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sramota na nacionalnom spomeniku'

VIDEO: Eiffelov toranj postao 'turski toranj'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Parizu su zaista odlučili rasprostrti crveni tepih za Tursku u sklopu kulturnog programa 'Sezona Turske u Francuskoj'. Tako će do nedjelje 312 metara visok ponos Francuza, Eiffelov toranj', svijetliti crveno i bijelo, tj. u bojama turske zastave.

Simbol Pariza koji će ove godine proslaviti 120. rođendan od jučer svijetli crveno i bijelo. 'Sezona Turske u Francuskoj' traje sve do ožujka 2010. no ovaj će tjedan otvorenju nazočiti i turski predsjednik Abdullah Gull.

Pročitajte i ovo Spomen obilježje u Dalju U Dalju Divljak strgnuo hrvatsku zastavu sa spomenika braniteljima, gazio je i pjevao uvredljive pjesme: Nije dugo trajalo Slika nije dostupna 'Godina Njemačke' VIDEO Kip Krista u Brazilu zasvijetlio u bojama njemačke zastave

Turci koji su došli gledati ovaj 'light show' kazali su kako je to jako važno za odnose Francuske i Turske. 'Turska će biti, tj. već je, dio Europe. Europa bi bez Turske ipak cijelo vrijeme nešto nedostajalo. Smatram da će Turska postati članica Europske Unije kroz nekoliko godina. Mi imamo vrlo mladu i vrlo dinamičnu populaciju a isto je i s tržištem. Turska već je dio Europe', kazao je jedan promatrač. 'Godinama imamo važne političke probleme s Francuskom, socijalne i ekonomske, pa je lijepo vidjeti ovakav projekt. Mislim da će to poboljšati odnose dviju zemalja', smatra drugi.

No, iako Eiffelov toranj svijetli crveno i bijelo, na njemu ipak nema polumjeseca. Neke francuske i armenske udruge pobunile su se protiv ovog projekta, uz tvrdnje da je to 'bacanje javnog novca i sramota na nacionalnom spomeniku', te da se Francuska protivi ulasku Turske u EU. Grad je pak, objavio kako će sve troškove oko osvjetljenja snositi Turska.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene