Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva tornada poharala su američke savezne države Illinos i Indianu. Nema izvještaja o ozlijeđenima, a materijalne štete su velike. Jak vjetar koji je puhao i do 270 kilometara na sat uništio je nekoliko desetaka domova.


Nacionalna meteorološka služba u SAD-u objavila je da su dva tornada pogodila južnu Indianu pri čemu je oštećeno 20 kuća, prevrnuo se školski autobus, a oštećeno je i mnoštvo sabala, prenose agencije. Meteorološka služba priopćila je da se jedan tornado kretao brzinom od 271 kilometar na sat, a drugi brzinom do 136 kilometara na sat. Uništene su zgrade u centralnom i jugozapadnom Illinoisu. Tornado je uništio crkvu i farmu u blizini grada Greenfield, nekoliko je kuća uništeno u Loamu, a sjever Illinoisa je poplavljen. Jak vjetar i kiša prognoza su koja i dalje očekuje to područje.

Vezani članci Prva marčana bura - 5 Prva marčana bura donijela velike probleme u prometu, meteorologinja objasnila što se krije iza narodne predaje Padobran (Foto: Screenshot/YouTube) Padobrani i pijavice nisu dobra kombinacija, čista je sreća što je prošao bez ozljeda