Obavijesti Video Pretražite Navigacija
800 metara visine

Otvorena najviša zgrada na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubai je spreman za otvaranje najviše zgrade u svijetu - Burj Dubaija, čija se točna visina zasad ne zna, ali je poznato da ona iznosi oko 800 metara.

Osim što je to građevina s najviše katova i s najvišim katom u kojem će obitavati ljudi u svijetu, taj je mega toranj nadvisio dosad najveći Taipei 101 za čak 300 metara. Burj Dubai je i najviša građevina u svijetu, a njegov opservatorij na 124 katu, isto tako je rekordan. Ipak, otvaranje Burj Dubaija dolazi u vrlo nestabilno ekonomskom razdoblju, jer je cijena nekretnina tamo u protekloj godini pala za gotovo polovicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otvara se 2017. VIDEO Biste li se usudili provozati na ovome? Slika nije dostupna Sloboda kretanja Emirati ukidaju vize za Hrvatsku i još 12 zemalja EU

>> VIDEO: Dubai otvara najviši toranj na svijetu

'Moramo odati počast tom graditeljskom pothvatu, koji je ujedno i vrlo simboličan, jer predstavlja najvišu građevinu u svijetu. Isto tako, on govori o ekonomskom zaletu, koji je Dubai imao unazad nekoliko posljednjih godina', rekao je za AP Said Saud Masud, vođa istraživanja i viši analitičar u banci UBS Investment u Dubaiju. Čitav poduhvat stajao je vrtoglavih 20 milijardi dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene