Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO Dubai za Guinnessa: Milijunski vatromet za početak 2014.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 500 tiusća raketa ispaljeno je tijekom šestominutnog spektakla koji je nadmašio dosadašnjeg rekordera, Kuvajt.

U prvim minutama nove 2014. godine Dubai je uspio oboriti svjetski rekord i zaslužiti mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda, i to zbog najvećeg novogodišnjeg vatrometa ikada.

Pročitajte i ovo Doček Nove godine u Sydneyju Nova godina VELIKA GALERIJA Pogledajte spektakularne prizore ulaska u 2024. godinu diljem svijeta Svijet ušao u 2024. - 3 Dočeci Svijet se natječe u veličini vatrometa, a jedna Hrvatica dvaput će dočekati Novu godinu: "Osjećaj je nevjerojatan"

Deset mjeseci planiranja urodilo je plodom - oko šest minuta grad je obasjavao spektakularan vatromet odaslan s 400 mjesta. Ispaljeno je više od 500 tisuća raketa, piše ABC.

Spektakl se prostirao duž 94 kilometra obale koja se može pohvaliti umjetnim otocima i najvišim tornjem.

U projektu koji je vodila jedna američka tvrtka korišteno je 100 računala, te je angažirano 200 pirotehničara kako bi sve bilo sinkronizirano. Procjenjuje se da je trošak oko 6,7 milijuna dolara.

VIDEO Dočeci 2014. u svijetu: Dubai oborio 'vatrometni' rekord!

Dubai ima najviši toranj na svijetu, najveći umjetni otok i jednu od najpromentijih zračnih luka na svijetu. Sada se mogu pohvaliti novim rekordom.

Od otvaranja 823 metra visokog tornja Burj Khalifa 2010. godine Dubai spekatakularnim dočecima privlači sve veći broj turista.

FOTO Pogledajte kako se Nova godina slavila u Hrvatskoj

Inače, predstava priređena u Dubaiju itekako je nadmašila dosadašnjeg rekordera - Kuvajt - koji je prošle godine ispalio 77 tisuća raketa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene