Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 500 tiusća raketa ispaljeno je tijekom šestominutnog spektakla koji je nadmašio dosadašnjeg rekordera, Kuvajt.


U prvim minutama nove 2014. godine Dubai je uspio oboriti svjetski rekord i zaslužiti mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda, i to zbog najvećeg novogodišnjeg vatrometa ikada.

Vezani članci Vatromet, Ilustracija Tko je slavio, slavio je! Većina zemalja uvela strože mjere uoči blagdana, ovako će izgledati Božić i Nova godina diljem Europe Slika nije dostupna VIDEO Dočeci 2014.: Spektakli diljem svijeta!

Deset mjeseci planiranja urodilo je plodom - oko šest minuta grad je obasjavao spektakularan vatromet odaslan s 400 mjesta. Ispaljeno je više od 500 tisuća raketa, piše ABC.

Spektakl se prostirao duž 94 kilometra obale koja se može pohvaliti umjetnim otocima i najvišim tornjem.

U projektu koji je vodila jedna američka tvrtka korišteno je 100 računala, te je angažirano 200 pirotehničara kako bi sve bilo sinkronizirano. Procjenjuje se da je trošak oko 6,7 milijuna dolara.

VIDEO Dočeci 2014. u svijetu: Dubai oborio 'vatrometni' rekord!

Dubai ima najviši toranj na svijetu, najveći umjetni otok i jednu od najpromentijih zračnih luka na svijetu. Sada se mogu pohvaliti novim rekordom.

Od otvaranja 823 metra visokog tornja Burj Khalifa 2010. godine Dubai spekatakularnim dočecima privlači sve veći broj turista.

FOTO Pogledajte kako se Nova godina slavila u Hrvatskoj

Inače, predstava priređena u Dubaiju itekako je nadmašila dosadašnjeg rekordera - Kuvajt - koji je prošle godine ispalio 77 tisuća raketa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook