Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Troje djece umalo je smrtno stradalo u jednom javnom bazenu na Floridi. Dok su plivali u bazenu doživjeli su strujni udar.


Snimke sigurnosnih kamera bazena u jednom stambenom kompleksu na Floridi prikazuju djecu kako bezbrižno plivaju da bi u jednom trenutku ostala palarizirana od strujnog šoka u vodi.

Vezani članci Nesporazum Susjeda mu pozvala policiju jer je mislila da zlostavlja ženu, a onda je uslijedilo iznenađenje Georgina Rodriguez Nije ni čudo da je zavela najslavnijeg nogometaša svijeta kada ima guzu savršenu iz svakog kuta

Jedna djevojčica htjela je izaći izvan bazena i uhvatila se za rukohvat, no ostala je paralizirana u vodi. Njezin šokirani otac pritekao joj je upomoć, ali je i sam doživio strujni udar dok ju je izvlačio izvan bazena.

VIDEO Spašavao mu život i istovremeno...

Još jedna djevojčica ostala je u bazenu, ali je nju izvukao njezin djed, koji je i sam pretrpio strujni udar.

Svo troje djece preživjelo je neimili događaj i oporavljaju se u bolnici, prenosi Independent.

Uzrok zbog čega je voda bila elektrizirana su odpojene električne žice na pumpi za vodu u bazenu. Isti bazen već je dvaput bio pod povećalom zbog zdravstvenih pitanja 2013. godine.

Izmjenična struja tjera mišiće da se stegnu, a to rezultira paralizacijom, a ukoliko je strujni udar prejak, može vrlo lako i ubiti čovjeka.

Struje iznad 10 miliampera postaju već opasne po čovjeka, a iznad 30 miliampera uzrokuju respiratornu paralizu. Pri 75 miliampera strujni šok izaziva ventrikularnu fibrilaciju, odnosno vrlo brzo i nefektivno kucanje srca. Jedini spas za žrtvu tad je uređaj svima poznat kao defibrilator. Struja iznad 4 ampera zaustavit će rad srca, a iznad 5 ampera će paliti tkivo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook