Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Majka 16-mjesečne djevojčice iz Myanmara nada se da će njezina djevojčica ući u knjigu rekorda, ali ne zbog nekog posebnog talenta, već zato što ima najviše prstiju na rukama i nogama.


Le Yati Min je rođena s 12 prstiju na rukama i 14 nožnih prstiju. Njezina majka je rekla kako je znala da je Le posebna čim se rodila. 'Pitala sam sestre je li se moje dijete rodilo normalno, sa svim udovima', rekla je majka Phyo Min Min Soe. 'Rekli su mi da dijete ima i više nego što treba'.

Vezani članci Djevojčica na pučini Trajektom naišli na djevojčicu, plutala je na pučini na svojem luftiću u obliku jednoroga Spašavanje djevojčice i majke s Biokova HGSS-ovci u potrazi za nestalim Poljakom na Biokovu našli - osmogodišnju djevojčicu i njenu majku

Sada joj njezin susjed pomaže da malena Le obori svjetski rekord u broju prstiju, koji trenutno drži dječak iz Indije sa 12 prstiju na rukama i 13 na nogama.

>> Foto: Rođena beba s 24 posve normalna prstića

Slučajevi polidaktilizma, rođenja sa viškom prstiju, inače su rijetki, a još je rjeđa pojava da netko ima višak prstiju i na rukama i na nogama.

Majka djevojčice je rekla da bi bila sretna da joj kćer uđe u knjigu rekorda, ali dodaje kako ona već i sada ima sretan život te da je s viškom prstiju dobila i neke prednosti, prenosi AP.

'Čini se da ima jači stisak kada drži neke predmete pa joj stvari baš i ne ispadaju iz ruke', rekla je ponosna majka.

Dr. Craig Samatra iz Bolnice Svetog Josipa u Atlanti objasnio je da do polidaktilizma dolazi zbog mutacije tijekom procesa razvoja. Samatra je dodao da s viškom prstiju većina ljudi normalno funkcionira, no, da unatoč tome većina roditelja šalje svoju djecu na odstranjivanje.