Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordan slučaj polidaktilizma

VIDEO: Djevojčica rođena s 26 prstiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majka 16-mjesečne djevojčice iz Myanmara nada se da će njezina djevojčica ući u knjigu rekorda, ali ne zbog nekog posebnog talenta, već zato što ima najviše prstiju na rukama i nogama.

Le Yati Min je rođena s 12 prstiju na rukama i 14 nožnih prstiju. Njezina majka je rekla kako je znala da je Le posebna čim se rodila. 'Pitala sam sestre je li se moje dijete rodilo normalno, sa svim udovima', rekla je majka Phyo Min Min Soe. 'Rekli su mi da dijete ima i više nego što treba'.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Sada joj njezin susjed pomaže da malena Le obori svjetski rekord u broju prstiju, koji trenutno drži dječak iz Indije sa 12 prstiju na rukama i 13 na nogama.

>> Foto: Rođena beba s 24 posve normalna prstića

Slučajevi polidaktilizma, rođenja sa viškom prstiju, inače su rijetki, a još je rjeđa pojava da netko ima višak prstiju i na rukama i na nogama.

Majka djevojčice je rekla da bi bila sretna da joj kćer uđe u knjigu rekorda, ali dodaje kako ona već i sada ima sretan život te da je s viškom prstiju dobila i neke prednosti, prenosi AP.

'Čini se da ima jači stisak kada drži neke predmete pa joj stvari baš i ne ispadaju iz ruke', rekla je ponosna majka.

Dr. Craig Samatra iz Bolnice Svetog Josipa u Atlanti objasnio je da do polidaktilizma dolazi zbog mutacije tijekom procesa razvoja. Samatra je dodao da s viškom prstiju većina ljudi normalno funkcionira, no, da unatoč tome većina roditelja šalje svoju djecu na odstranjivanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene