Obavijesti Video Pretražite Navigacija
150.000 litara

VIDEO: Dizelska mrlja došla do Huang Hoa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mrlja od 150 tisuća litara dizela iz naftovoda na sjeverozapadu Kine rijekama je stigla do Žute rijeke (Huang Ho), ali pitka je voda zasad sigurna, objavili su kineski državni mediji.

Nafta curi iz u srijedu otkrivene pukotine na naftovodu u vlasništvu China Nationala Petroleum Corporationa u pokrajini Shanxiju. Tvrtka je isključila protok nafte, objavili su državni mediji, ali nešto dizela ipak je isteklo u rijeku Weihe, pritoku Huang Hoa, glavni izvor vode za milijune ljudi.

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva DOBRE VIJESTI Benzin ispod deset kuna: Vlada objavila nove cijene goriva Slika nije dostupna UTEG ZA NOVČANIKE Isplati li se točiti gorivo u susjedstvu? Pogledajte kolike su cijene dizela i benzina u regiji

Unatoč naporima stotina ljudi koji su postavljali brane i čistili dizel, zagađenje je ipak stiglo do Žute rijeke, objavila je državna agencija Xinhua. Mnogoljudna, a siromašna pokrajina Henan prva je pogođena, kaže se u Xinhuinoj vijesti, a lokalne vlasti počele su poduzimati hitne mjere kako bi osigurale pitku vodu, iako kažu da još nema mjesta uzbuni. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene