Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatan podvig

VIDEO Ovo je prva žena koja je izvan zaštitnog kaveza plivala od Kube do Floride

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diana Nyad (64) je iz petog pokušaja napokon uspjela izvan kaveza koji bi je štitio od napada morskih pasa preplivati od Kube do Floride.

Američka plivačica na duge pruge Diana Nyad (64) nakon 53 sata i 177 kilometara postala je prva osoba koja je preplivala od kubanske do američke obale bez kaveza koji bi je štitio od napada morskih pasa, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Oluja, Ilustracija IZVANREDNO STANJE Tropska oluja postaje uragan i pogodit će Kubu, za najgore se priprema i Florida: "Pripremite zalihe hrane, vode, lijekova, baterije..." Slika nije dostupna A bila je tako blizu Zbog opasnih struja morala odustati od plivanja od Kube do Amerike

Diana se na pučinu otisnula u subotu s obale blizu Havane, a na obalu američke savezne države Floride stigla je danas.

>> Ništa je nije moglo spasiti, ugriz morskog psa bio je fatalan

Tijekom cijelog podviga, pratilo ju je nekoliko brodova i ekipa od 35 ljudi. Prije današnjeg uspjeha, Diana je bezuspješno istu rutu na isti način pokušala isplivati u četiri navrata, prvi put davne 1978. godine.

Na američkoj ju je obali dočekalo nekoliko stotina fanova i znatiželjnika, a čim je izašla iz vode, Diana je još sva zadihana dala izjavu novinarima.

'Imam tri poruke - jedna je da nikada ne treba odustajati, druga je da čovjek nikada nije prestar da bi si ispunio svoje snove, a treća je da ovo izgleda kao podvig pojedinca, ali iza svega zapravo stoji tim ljudi', kazala je.

Iako je bila izvan zaštitnog kaveza, Diana ipak nije plivala bez ikakve zaštite. Odjenula je poseban kupaći kostim, rukavice i cipele, a na glavi je imala i posebnu masku koja ju je štitila od meduza. Morske je pse rastjerivalo slabo polje elektriciteta koje je oko nje uz pomoć posebne opreme generirao jedan od brodova u pratnji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene