Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na istom mjestu kao i lani

VIDEO: Čile zatresao snažan potres, panika na ulicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažan potres jačine 6.8 stupnjeva po Richteru pogodio je Čile i to gotovo na istom mjestu gdje prošle godine u veljači udario razoran potres od 8.8 stupnjeva.

Tisuće ljudi uhvatila je panika i tijekom podrhtavanja su izašli na ulice i potražili sigurnost na povišenim područjima, a oštećena je telekomunikacijska mreža i opskrba strujom na širem području grada Concepciona, koji se još uvijek oporavlja od prošlogodišnjeg razornog potresa.

Pročitajte i ovo Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo" Ilustracija Zatreslo se Potres zatresao Rumunjsku i Srbiju

Javnosti se obratio i čileanski predsjednik Sebastian Pinera. 'Stručnjaci i seizmološki centri su nas upozorili da možemo očekivati popratne potrese i do pet godina nakon potresa iz 27. veljače prošle godine', rekao je Pinera, a prenosi agencija AP.

Ipak, izvještaja o većim štetama ili ozlijeđenima u potresu zasad nema. Podsjetimo, prošlogodišnji potres ubio je 521 osobu i njih 200 tisuća ostavio bez krova nad glavom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene