Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Odustanite od Falklanda'

VIDEO: Chavez se obratio Kraljici s 'Vama govorim!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Vama govorim Kraljice Engleske, kraljevstva više ne postoje, zar niste to još shvatili? Vratite Falklande argentinskom narodu', rekao je Hugo Chavez, predsjednik Venezuele u tjednom televizijskom obraćanju 'Alo Presidente'.

Hugo Chavez ponovno je zatražio od Velike Britanije da Falklandske otoke prepusti Argentini, a ovoga se puta obratio Kraljici Elizabeti II. 'Vama govorim Kraljice Engleske', rekao je Chavez u svom tjednom televizijskom obraćanju 'Alo Presidente'. 'Kraljice Engleske, kraljevstva više ne postoje, zar niste to još shvatili? Vratite Falklande argentinskom narodu', govorio je rijekom obraćanja. Chavez je kazao da je britanski pokušaj da dođe do nafte ismijavanje međunarodnog prava te istaknuo da podupire prosvjednike u Buenos Airesu koji se suprotstavljaju bušenjima na Falklandima u potrazi za naftom.

Pročitajte i ovo Danska kraljica - 2 Nakon više od pola stoljeća Razotkriven razlog odlaska danske kraljice: Pokušava spasiti sinov brak? Slika nije dostupna Postao hit na internetu NIKOLIĆ PISAO BRITANSKOJ KRALJICI - Nevjerojatno što je napisao

'Stvari su se promijenile gospođo Kraljice'

Naftne kompanije, uključujući i britansku tvrtku Desire Petroleum planiraju tražiti naftu i plin u područjima u blizini obale otoka u južnom Atlantiku. 'Englezi nastavljaju prijetiti Argentini. Stvari su se promijenile gospođo Kraljice, više nije 1982. Budite sigurni da Argentina nije sama, jer je to i naša domovina', kazao je Chavez. Argentina još polaže prava na otoke koji su samoupravni prekomorski teritorij Velike Britanije. Dok Falklandi nisu proizvođači nafte, a nema ni dokaza da imaju rezerve, naftne kompanije smatraju da se na tom području nalaze milijarde barela vrijedne sirovine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene