Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prosvjedi u Iranu iz dana u dan postaju sve krvaviji i s brutalnijim posljedicama. Najnoviji primjer je i stravična snimka udaranja i gaženja prosvjednika policijskim vozilom.


Ova amaterska snimka pokazuje nedjeljni prosvjed u Teheranu, a objavljena je putem interneta i javno prikazana u Londonu. Iračka policija, odnosno šef teheranske policije, zanijekao je incident, a autentičnost snimke isto tako dosad nije potvrđena od strane stručnjaka.

Vezani članci Koronavirus u Iranu Unatrag tjedan dana imaju 20.000 zaraženih dnevno, predsjednik okrivio britanski soj: "Nažalost, od danas imamo četvrti val pandemije..." Domagoj Mikić i bivši udomitelj zlostavljane djevojčice Bivši udomitelj ozlijeđene djevojčice u suzama: "Kad bih je zagrlio ne bih je nikad više pustio. Ne bih je pustio nikad da sam znao..."

>> Ahmadinedžad: Prosvjedi su mučni spektakl

'I vozilo i vozač uhićeni su i ispitani, no odmah je postalo jasno kako je policajcu vozilo ukradeno. Trenutno tragamo za počiniteljem', rekao je šef teheranske policije, prenosi agencija AP. na snimci je vidljivo kako vozilo naglo kreće i bez obzira na osobu, koja se našla ležeći nasred ceste, ono prelazi preko nje i ostavlja ju u lokvi krvi, dok ostali prosvjednici očajnički pokušavaju dati do znanja vozaču kako gazi ljudsko biće, no uzalud.

U međuvremenu, danas su u Teheranu prosvjedovali deseci tisuća provladinih pristaša, tražeći čak i smaknuće vođa oporbe.