Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čileanski rudar trčao je, hodao i vukao se do cilja na maratonu u New Yorku, pokazujući svoju strast koja mu je pomogla da preživi više od dva mjeseca pod zemljom.


Edison Pena je maraton istrčao za 5 sati, 40 minuta i 51 sekundu. Na cilju se omotao čileanskom zastavom a svirala je i pjesma njegovog omiljenog pjevača Elvisa Presleyja. Da i sam voli zapjevati, pokazao je već ranije u večernjem showu Davida Lettermana, a svoje pjevačke sposobnosti pokazao je i nakon maratona. Okupljene je oduševio svojom izvedbom pjesme 'Don't be cruel'.

Vezani članci Potres u Čileu Dva snažna potresa zatresla Čile, zabunom poslano upozorenje o tsunamiju Slika nije dostupna Dramatična snimka spašavanja perača prozora sa skele na 17. katu

>> VIDEO: Čileanski rudar izvodi Elvisa

Pena se za maraton pripremao 700 metara ispod zemlje, u urušenom rudniku, gdje je bio zatočen s još 32 rudara. 32-godišnjak tvrdi da je trčanje njegov spas koje mu je u rudniku pomoglo da preživi, piše APTN. 'Trčao bih brže, u rudniku sam trčao brže, ali ometala me bol u koljenu. No cilj mi je ionako bio pretrčati liniju cilja, a taj sam posao dobro obavio. Htio sam motivirati svijet da se bavi sportom i zbog toga se nisam povukao iz maratona unatoč boli. Želim da se ljudi osjećaju slobodno. Želim da se bore za vlastitu slobodu. Želim ih uvjeriti da mogu učiniti ono što su si zacrtali u životu. Za vrijeme trčanja borio sam se. Borio sam se sa sobom, borio sam se s boli, ali sam uspio stići do cilja. Želim motivirati druge ljude da u sebi pronađu hrabrost i snagu u vlastitoj boli', rekao je Pena.