Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drhtao joj glas

VIDEO Što je rasplakalo australsku premijerku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica australske vlade Julia Gillard drhtavim je glasom, jedva susprežući suze, predstavila zakonski prijedlog u parlamentu u Canberri.

Premda je australska premijerka Julia Gillard poznata i po smislu za humor, njezin je stil ipak najčešće strog i odrješit. Tijekom rasprave u parlamentu, na kojoj je predstavljala prijedlog zakona o novom porezu kojim bi se financirala skrb za osobe s teškim fizičkim i mentalnim nedostacima, Gillard je pokazala neuobičajeno veliku dozu emocija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povratak bivšeg premijera Australska premijerka podnijela ostavku! Slika nije dostupna Nova neugodnost Australska premijerka ponovno na meti!

>> VIDEO Učenici premijerki vikali da je luzerica, jedan je gađao sendvičem

'U sljedećim ćemo godinama osigurati da Sophie i Sandy i veći broj drugih mladih ljudi s poteškoćama dobije sigurnost i dignitet kakve svaki Australac zaslužuje', rekla je Gillard jedva susprežući suze dok je spominjala pisma dviju 12-godišnjih djevojčica kojima je dijagnosticiran Downov sindrom, a koja su stigla na adresu njezina ureda.

Nakon govora, zastupnici su joj aplaudirali, a Gillard se izgrlila s jednom svojom kolegicom.

Novim se porezom, koji bi na snagu trebao stupiti u srpnju 2014. godine, tijekom prve četiri godine primjene planira prikupiti više od 20 milijardi australskih dolara. Podršku njegovom uvođenju dala je i oporba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene