Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inovativno rješenje

VIDEO Ovim spašavaju ljudske živote

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije ulaza u tunel smješteni su senzori koji registriraju je li vozilo previsoko. Ako je, onda se na samom ulazu spušta mlaz vode u kojemu je projiciran golemi znak STOP.

Jedan od učestalijih uzroka prometnih nesreća u Australiji je ulazak previsokih vozila u preniske tunele. Jedna je tamošnja kompanija, koja se bavi laserskom tehnologijom, osmislila inovativan način spašavanja ljudskih života u takvim slučajevima.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća između Glavica i Hana Nedaleko od Sinja Teška prometna nesreća u Dalmaciji: Motociklist poginuo u sudaru s osobnim automobilom Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu

>> Amaterska snimka: Sudarili se zračni baloni, jedan se srušio

Senzori na nekoj solidnoj udaljenosti od ulaza u tunel registriraju visinu nadolazećeg vozila te, ukoliko je previsoko, aktiviraju mlaz vode u kojem se projicira golemi svjetleći znak STOP.

Premda se kroz znak može proći bez ikakvih problema, dovoljno je velik da vozači refleksno stsinu kočnicu i izbjegnu prolazak kroz njega, s obzirom da ono što ih čeka tek koji metar dalje može koštati života.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene