Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest puta traže dozvolu za pucanje

VIDEO: Amerikanci 'tamane' talibane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije nego su otvorili paljbu, tražili su dopuštenje čak šest puta da zapucaju na talibane, oduševljeno je prenijela televizijska postaja Fox izvještavajući o radu američke vojske u Afganistanu.

 

Pročitajte i ovo (Ne)vidljive žene Afganistana: Ilustracija - 4 Gušenje prava Zastrašujući razmjeri zabrana ekstremista: "Policija za poroke i vrline tražila je od mene da pokrijem glave lutkama plastičnom vrećicom" Prinčevi Harry i William PIKANTNE POJEDINOSTI Princ Harry priznao da je ubio 25 ljudi u Afganistanu, stigao mu je oštar odgovor Talibana

Ne samo da su veoma oprezni prije nego zapucaju, već su pokazali i obzirnost prema civilima. Naime, prije pucnjave, američki vojnici koji su se nalazili u helikopteru Apache čija je akcija prikazana na američkoj televiziji, provjeravali su ima li u blizini civila, ne bi li i oni stradali i borbi, prenosi Fox.

Na objavljenoj snimci može se vidjeti kako Amerikanci iz helikoptera pucaju u osobe koje su identificirali kao talibane. Na kraju, osobe na tlu koje nisu ubile zračne postrojbe, 'dovršila' je pješadija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene