Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorski dani

VIDEO Zatvoren Amerikanac u Sjevernoj Koreji: 'Pomozite mi!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje Matthewu Milleru, jednom od trojice uhićenih Amerikanaca u Sjevernoj Koreji, započet će idućeg tjedna, ali nije navedeno za što je optužen.

Matthewu Milleru (24), koji navodno poderao vizu nakon što je ušao u Sjevernu Koreju, suđenje počinje 14. rujna, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije" Ilustracija Pokazivanje snage Sjeverna Koreja ne miruje: Isprobali su još jedno oružje

Miller i još dva muškarca pojavili su se na televiziji i tražili od američke Vlade da im pomogne.

Inače, Sjeverna Koreja ima naviku koristiti zatvorenike u pregovaračke svrhe. A čini se da to i sada rade kako bi potaknuli SAD na pregovore, jer su podvrgnuti teškim sankcijama.

Sestra Kim Jong Una dobila unapređenje!

Osim Millera, u Sjeverno Koreji je zatočen i američki državljanin Jeffrey Fowle, koji je uhićen u svibnju nakon što je ostavio Bibliju u hotelu u lučkom gradu Chongjin.

Američki misionar Kenneth Bae zatočen je u prosincu 2012. i trenutno izdržava kaznu od 15 godina zatvora zbog navodne zavjere protiv države.

Vjeruje se da Sjeverna Koreja, koja je pod teškim sankcijama UN-a zbog svog nuklearnog i raketnog programa, koristi zatočene američke građane kako bi otvorila pregovore sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Ranije ovog mjeseca, međunarodni mediji dobili su rijetki pristup zatočenim Amerikancima koji su u odvojenim intervjuima pozvali SAD da im osiguraju puštanje na slobodu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene