Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne podudaraju se po dobi

VIDEO Američki par tvrdi: Maria je možda naša kći!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Par iz SAD-a tvrdi kako je plavokosa djevojčica Maria pronađena u romskom kampu u Grčkoj možda njihova kći, koja je oteta u listopadu 2011. godine. Interpol u provjeri nije pronašao zasad ništa.

DNK djevojčice Marije, za koju grčke vlasti sumnjaju da je možda bila žrtva otmice, ne podudara se niti s jednim profilom koji Interpol ima u svojoj bazi podataka, priopćilo je ta međunarodna policijska organizacija.

Pročitajte i ovo Grčke hitne službe ispred brodarske tvrtke u Ateni Drama u Grčkoj Stravična pucnjava u Ateni: Bivši zaposlenik upao u tvrtku pa ubio tri osobe i presudio sebi Ilustracija Zastarjela oprema Tragedija u Grčkoj: Avion se srušio prilikom slijetanja, pilot poginuo

Grčke vlasti zatražile su pomoć Interpola u pronalasku identiteta djevojčice Marije, a u dosadašnjim provjerama, Interpol nije pronašao profil koji bi se podudarao. U Interpolu ističu kako će svoju bazu podataka ustupiti i zemljama u kojima se nalaze osobe koje tvrde da su u krvnom srodstvu s djevojčicom.

Interpol na svojim stranicama ima više od 600 nestalih osoba u evidenciji, 32 od kojih su djeca u dobi između pet i šest godina.

Mnoge sličnosti, ali i razlike

Jeremy Irwin (31) i Deborah Bradley (30) kontaktirali su grčke vlasti čim su vidjeli vijesti o spašavanju male plavokose djevojčice iz romskog kampa u Grčkoj. O djevojčici, koju je kod romskog para (Hristos Salis i Elefteria Dimopolu) našla policija zna se vrlo malo detalja, malena govori samo romski a mnogi vjeruju kako su je Hristos i Elefteria iskorištavali i tjerali da prosi novac.

>> Tko je zapravo Maria? Potraga za roditeljima 'plavog anđela'

Mladi američki par tvrdi kako postoji puno sličnosti između male Marije i njihove kćeri Lise, otete iz njihove kuće u Kanzas Cityju, u listopadu 2011. godine. Njihova Lisa tada je bila stara svega 11 mjeseci.

Ipak, neki se bitni detalji ne podudaraju: postoji razlika u dobi između Marije i Lise, jer se vjeruje kako Maria ima četiri ili pet godina, dok bi Lisa imala tek tri idućeg mjeseca.

'Raspitujemo se o svakom djetetu koje je nestalo u tom periodu i ima približno isto godina kao i Lisa. Istražujemo sve dokaze i navode u ovom trenutku, ali ne bih ništa više komentirao', rekao je odvjetnik obitelji John Picerino, a prenosi Daily Mail.

Ranije spomenuti romski par se u međuvremenu pojavio na suđenju, a sumnjiči ih se za otmicu, zlostavljanje i uništavanje Marijinih dokumenata o rođenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene