Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sedam aktivistica ruske ženske grupe 'Femen' u toplesu je održalo prosvjed ispred kijevske policije.


Aktivistice nisu zadovoljne te su odlučile na svoj način kritizirati Rusiju zbog neprestanog utjecaja na Ukrajinu, piše Reuters. Tijekom prosvjeda odvažne aktivistice skinule su majice i pjesmom pokazivale otpor. Nije trebalo puno vremena da ih okruži policija i natjera da uđu u automobile.

Tijekom ispitivanja aktivistice su morale odgovoriti i na pitanja vezana uz prosvjede 27. listopada, koji su bili usmjereni protiv ruskog premijer Vladimira Putina koji je bio u posjeti Ukrajini. 'Prosvjedujemo protiv ruskog pritiska na našu politiku. Imamo na to pravo i to činimo u ime ukrajinskih građana. Imamo pravo na neovisnu državu', poručile su aktivistice.

Vezani članci Rusko cjepivo protiv koronavirusa, Sputnjik V Ukrajina zabranila registraciju ruskih cjepiva protiv korone: "To je hibridno rusko oružje!" Slika nije dostupna Polugole ušle u španjolski parlament i prosvjedovale protiv pobačaja!

Dodale su kako su dosad imale puno prosvjeda u toplesu no istraga je počela samo oko prosvjeda vezanih za Rusiju. Točnije, protiv prosvjeda koji su se održali nedaleko ruske ambasade.