Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što ih je ubilo?

VIDEO: 500 mrtvih pingvina nasukano na obalu Brazila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
More je na obalu Brazila tijekom vikenda nanijelo više od 500 pingvina, a znanstvenike je zbunilo što bi moglo uzrokovati smrt životinja.

Brazilska agencija za okoliš izvijestila je da je 533 mrtva pingvina na obalu nanijelo more, a s njima i 28 kornjača i šest dupina. Životinje su većinom Magellanovi pingvini, te su prevezene u laboratorije gdje će biolozi provesti obdukcije kako bi otkrili što je uzrok smrti.

Pročitajte i ovo Jair Bolsonaro Zavjera za vojni udar Policija istražuje bivšeg predsjednika: Zanima ih zašto je proveo dvije noći u mađarskoj ambasadi Slika nije dostupna epidemija ne usporava U Brazilu rekordan broj mrtvih u danu, čak 1261, Meksiko je blizu 100.000 oboljelih

Neki su pingvini pronađeni s praznim želucima, što upućuje na to da su umrli zbog gladi. Hladniji vremenski uvjeti su među mogućim razlozima zbog kojih su životinje bile prisiljene plivati dalje ne bi li pronašle hranu.

>> VIDEO: Misteriozna smrt 1.500 pingvina

>> VIDEO Peru: Zbog hadnoće umrli deseci ljudi

Veterinarka Claudia Nascimento, koja radi u lokalnom istraživačkom centru za divlje životinje rekla je da su pingvini koji su i pronađeni živi bili iscrpljeni. 'Vjerojatno su ove životinje puno plivale, bile su iznimno umorne i moguće da su bile bolesne', kazala je Nascimento. U ovo vrijeme godine, uz obalu Brazila uobičajene su migracije pingvina prema sjeveru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene