Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tinejdžer, sin rumunjskog tajkuna poručio je 7.000 ljudi koji rade u kompaniji njegova oca kako neće dobiti povišice jer on želi novi Bugatti.


Razmaženi 18-godišnjak, Victor Micula poznat je po tome što se jednom u školu u Rumunjskoj dovezao helikopterom, jer je htio duže spavati kod kuće. Sada naslovnice medija puni još bahatijim izjavama, piše Mirror.

Vezani članci Slika nije dostupna Kuhar somalskih pirata spasio mornare Slika nije dostupna Koristio 19 lažnih imena kako bi švercao mobitele

Kada su odvjetnici tvrtke njegova oca dobili parnicu na sudu s rumunjskim ministarstvom financija, zbog koje tvrtki iz državen riznice moraju isplatiti 64 milijuna funti (oko 6.400.000 kuna), bahati je mladić na Facebooku poručio: 'Nećete dobiti povišice, ja ću dobiti Bugatti.'

Njegov otac Viorel pokušao je ovo objasniti kazavši kako se novac dobiven u parnici mora vratiti u tvrtku. 'Moramo koristiti novac kako bismo platili trenutačni poslovni trošak. Pokušali smo ovo riješiti na prijateljski način, ali država nije zainteresirana i čini se kako ćemo morati ponovno na sud. Trebali smo taj novac imati još prošle godine, ali kao rezultat toga što ga nismo dobili, pretrpjeli smo velike gubitke.

Ovakve situacije uvijek idu u korist državi. Država može uzeti što god želi kad god to želi te mogu blokirati bilo koju kompaniju', pokušao je Viorel opravdati mušičavog sina.

Sin tajkuna na težak način naučio da novac ne može kupiti sve. Evo kako!

Mladić pak često puni rumunjski medijski prostor svojim razmaženim prohtjevima. Na maturalnom ispitu pojavio vozeći skupocjeni Ferrari te je rekao reporterima koji su čekali ispred škole u Oradeai na zapadu Rumunjske, kako ima 'samopouzdanja te je spreman'.

Ferrari je potom odvezao vozač, a sat vremena kasnije iz škole je izašao namršteni Micula te je brzo ušao u Mercedes koji ga je čekao, odbijajući komentirati kako je prošao ispit.

Razlog njegovog mrštenja otkriven je nekoliko dana kasnije kada su objavljeni rezultati ispita na oglasnoj ploči škole, a pokraj njegovog je imena pisalo kako je izbačen jer je prepisivao.

'To mu je bila posljednja prilika da maturira jer je već bio pao jedan ispit. To pokazuje da vam novac ne može kupiti sve. Ali mislim da to neće utjecati na razvoj njegove karijere jer uvijek može dobiti posao kod svog tate', komentirao je tada jedan Miculin školski kolega.

Micula će naslijediti bogatstvo svoga oca Viorela Micule, koji je sagradio poslovno carstvo sa svojim batom blizancem Ioanom, u turizmu, nekretninama, medijima i industriji.

Njegov plan da kupi Bugatti jedan je u nizu skandala koje je izazvao. Nedavno su ga kritizirali kada je Ferrari provozao pješačkom zonom kako bi svoju djevojku odvezao do draguljarnice.

Početkom prošle godine rekao je kako želi u samostan kako bi molio i pronašao mir od pritiska kojeg osjeća zbog maturalnih ispita, ali je razljutio one koji su meditirali kada ga je u dvorište samostana spustio helikopter.

Sada će, čini se, dobiti Bugatti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook