Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan će 54-godišnji Talijan, koji je u jednom veronskom gradskom parku pripalio cigaretu, morati zbog toga platiti 50 eura kazne, izvijestila je agencija Ansa, ističući kako je riječ o prvoj službenoj primjeni odredbe o kažnjavanju pušenja u javnim parkovima u tom sjevernom talijanskom gradu.


Gradske vlasti u studenome prošle godine donijele odredbu prema kojoj će svi prekršitelji zakona kojim se zabranjuje pušenje u svim javnim parkovima Verone, kažnjavati novčanom kaznom u iznosu od 20 do 500 eura. 

Vezani članci Sprava za vježbanje Duhovi zaposjeli spravu za vježbanje, policajci gledali u čudu i snimali Slika nije dostupna Mislili da će dobiti jezerce usred zgrada pa se gadno razočarali kada su radovi bili gotovi

Slične odredbe i kazne uveli su i gradovi Bolzano i Napulj, no do danas gradske vlasti nisu izvijestile o njihovu eventualnom kršenju, prenosi Ansa.

U cijeloj je Italiji pušenje na zatvorenim javnim mjestima, u zgradama, kafićima i na sličnim mjestima, zabranjeno od siječnja 2005.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju