Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Verona: 50 eura kazne zbog pušenja u gradskom parku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan će 54-godišnji Talijan, koji je u jednom veronskom gradskom parku pripalio cigaretu, morati zbog toga platiti 50 eura kazne, izvijestila je agencija Ansa, ističući kako je riječ o prvoj službenoj primjeni odredbe o kažnjavanju pušenja u javnim parkovima u tom sjevernom talijanskom gradu.

Gradske vlasti u studenome prošle godine donijele odredbu prema kojoj će svi prekršitelji zakona kojim se zabranjuje pušenje u svim javnim parkovima Verone, kažnjavati novčanom kaznom u iznosu od 20 do 500 eura. 

Pročitajte i ovo Pronađene igle i šprice u parku - 5 nije prvi put FOTO Zagrebački park iz noćne more! Djeca su se igrala, a oni se skrivali među čempresima Park na Trešnjevci - 3 U Zagrebu Nema kraja muci roditelja zbog opasnog parka za djecu: "Nakon jednog spiralnog prijeloma prsta i ugradnje šipke..."

Slične odredbe i kazne uveli su i gradovi Bolzano i Napulj, no do danas gradske vlasti nisu izvijestile o njihovu eventualnom kršenju, prenosi Ansa.

U cijeloj je Italiji pušenje na zatvorenim javnim mjestima, u zgradama, kafićima i na sličnim mjestima, zabranjeno od siječnja 2005.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene