Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Poludjeli su"

Urušava se zemlja bogata naftom: U redu za hranu pijani vojnik ubio trudnicu

Prosvjed zbog nedostatka hrane u Venezueli (Foto: AFP)
Prosvjed zbog nedostatka hrane u Venezueli (Foto: AFP) Foto: Afp
Venezuelske vlasti uhitile su tijekom vikenda vojnika nacionalne garde pod optužbom da je ustrijelio trudnu 18-godišnjakinju, a tamošnji mediji incident su opisali kao gužvu zbog nestašice svinjetine.

Aleksandru Colopoy ustrijelio je narednik David Rebolledo, poručio je državni odvjetnik putem Twittera u nedjelju navečer. Nisu dane dodatne pojedinosti, no brojni kritičari vlade predsjednika Nicolasa Madura poručili su da događaj predstavlja jasan primjer urušavanja te zemlje bogate naftom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno Policajac ubio trudnicu na parkiralištu pokušala je pobjeći VIDEO Policajac ubio trudnicu (21) na parkiralištu. Posljednje riječi bile su joj: "Hoćeš li me upucati?"

Lokalni mediji izvijestili su da je suprug usmrćene posvjedočio da je skupina pijanih vojnika stala u red za svinjetinu u siromašnom području Caracasa. Potom su nekolicini okupljenih građana naredili da se maknu jer je nestajalo tog mesa za tradicionalni božićni objed, što je skupina odbila.

"Nacionalna garda je poludjela i počela pucati", kazao je suprug unesrećene Bernabe. "Pala je na tlo", rekao je, dodajući da mu je supruga bila u petom mjesecu trudnoće.

U pucnjavi je pogođen i njegov brat Alejandro, no on se oporavlja.

Neredi zbog hrane i veliki redovi ispred supermarketa u toj članici OPEC-a postali su učestali, zemlja je suočena s brutalnom recesijom, a milijuni stanovnika imaju plaće koje u prosjeku iznose samo nekoliko američkih dolara mjesečno. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene