Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na dubini od 76 metara

Venezuela iz mora izvadila posmrtne ostatke Vittorija Missonija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezeuelanske vlasti su u ponedjeljak priopćile da su iz mora izvadile vjerojatne posmrtne ostatke Vittorija Missonija, čelnika poznate talijanske modne kompanije Missoni, koji je nestao u siječnju nakon što je u malom zrakolovu uzletio s otočja Los Roques u Karipskom moru.

Prije četiri mjeseca je venezuelanska vlada priopćila da je na dubini od 76 metara našla zrakoplov u kojemu su se nalazili 58-godišnji Missoni, njegova supruga Maurizia Castiglioni, još jedan par i dva venezuelanska člana posade.

"Svi su posmrtni ostaci u cijelosti bili u zrakoplovu", rekla je venezuelanska glavna državna odvjentica Luisa Ortega novinarima. "Tamo je bila prtljaga i druga imovina koja nam ukazuje da je pripadala ljudima koje smo tražili".

Pročitajte i ovo Venezuela, vojnici (Foto: Schneyder MENDOZA / AFP) Oko crnog zlata Izbjegnut novi rat u svijetu: "Nećemo koristiti silu ni pod kojim okolnostima" Venezuela želi teritorij Gvajane - 5 Zveckanje oružjem Moguć rat, a Rusija i SAD već odabrali strane: "Nikada se nećemo pokoriti imperiju"

>> Pronađen zrakoplov srušen u 'novom' Bermudskom trokutu!

Ortega je rekla da su ronioci venezuelanske ratne mornarice izvadili posmrtne ostatke petero putnika no da se šesti nalazi u dijelu olupine do koje je teško doći. Ostaci će biti podvrgnuti testovima DNK kako bi se potvrdilo da pripadaju Missoniju i drugim žrtvama.

Missoni je najstariji sin Ottavija Missonija, osnivača čuvene modne kuće Missoni, te je, zajedno s bratom Lucom i sestrom Angelom, bio suvlasnik tvrtke.

Ranije ove godine talijanska agencija za sigurnost zračnog prometa ANSV je priopćila da je istraga utvrdila da je tvrtka vlasnica zrakoplova nije imala sve potrebne dozvole za rad te da je licenca pilota istekla mjesec dana prije nesreće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene