Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naoružani robijaši

Venezuela: 25 mrtvih u zatvorskoj pobuni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pobuni dobro naoružanih robijaša u jednom od prenatrpanih venezuelanskih zatvora tijekom vikenda je ubijeno 25 ljudi, objavila je venezuelanska Vlada.

U zatvoru u mjestu Yare je tijekom sukoba poginulo 25 ljudi, od čega jedan posjetitelj, dok je ranjeno još 29 zatvorenika i 14 posjetitelja, rekla je novinarima ministrica za zatvorski sustav Iris Varela.

U 34 venezuelanska zatvora trenutno je zatvoreno oko 50.000 osoba, iako je njihov kapacitet previđen samo za trećinu tolikog broja zatvorenika. Mnogi zatvorenici su naoružani, a na stotine njih godišnje ginu u pobunama i obračunima među bandama.

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Pad zrakoplova u Nashvilleu Tragedija u Nashvilleu Avion pao na autocestu pa eksplodirao: "Poginulo je pet osoba, sreća što nije udario u zgradu"

>> Venezuela: U zatvorskoj pobuni 28 poginulih

Tako je lani u zatvoru El Rodeo, u blizini glavnog grada Caracasa, u sukobima ubijeno 22 ljudi, a red je moralo uvoditi čak 5.000 vojnika. Najgori incident dogodio se 1994. kada je u zatvoru u gradu Maracaibu 130 zatvorenika izgorjelo ili bilo isječeno mačetama u međusobnim borbama naoružanih bandi. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene