Veliko nevrijeme zahvatilo je sjeverni i središnji dio Njemačke u kojem je jedna osoba poginula u blizini Uelzena. Neke dijelove pogodio je orkanski vjetar koji je puhao brzinom većom od 140 kilometara na sat.


Tornado, munje i gromovi zahvatili su sjeverni i središnji dio Njemačke, a državna meteorološka služba upozorila je na mogućnost velikog nevremena i na području istočne Njemačke.

Vezani članci Njemačka policija, ilustracija Velika akcija njemačke policije: Od jutra upadaju u domove vođa neonacističkih skupina Djeca u razredu, Dortmunt Nakon dugog zatvaranja otvorili vrtiće i škole, razmatra se cijepljenje djelatnika: "Moramo biti na oprezu"

Njemački mediji javljaju je posebno pogođeno područje Saske, pokrajine na istoku zemlje gdje su mogući udari vjetra i preko 140 kilometara na sat. 

Njemački grad Hamburg je nevrijeme s tornadom zahvatilo u četvrtak oko podneva, a Andreas Friedrich, stručnjak za tornada Njemačke meteorološke službe (DWD), upozorava na moguće jačanje orkanskog vjetra u poslijepodnevnim satima, koji bi mogao prouzročiti velike štete. 

Upozorava se i na mogućnost novih tornada na sjeveru i istoku zemlje. 

Veliko nevrijeme odnijelo je dosad i jedan život. U blizini Uelzena poginuo je pedesetogodišnjak dok je sa suprugom sjedio u automobilu na parkiralištu, nakon što je na njih palo stablo. Žena je prošla s lakšim ozljedama, dok je za muškarca pomoć stigla prekasno, javlja portal Welt.de.