Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKO NEVRIJEME

Tornado u Njemačkoj, jedna osoba poginula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliko nevrijeme zahvatilo je sjeverni i središnji dio Njemačke u kojem je jedna osoba poginula u blizini Uelzena. Neke dijelove pogodio je orkanski vjetar koji je puhao brzinom većom od 140 kilometara na sat.

Tornado, munje i gromovi zahvatili su sjeverni i središnji dio Njemačke, a državna meteorološka služba upozorila je na mogućnost velikog nevremena i na području istočne Njemačke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasno vrijeme Njemačkoj prijeti kaos: Ponovno najavljuju ekstremni crni led Ilustracija Ima ozlijeđenih Snažna oluja hara Njemačkom: Stabla padala po cesti i tračnicama, 2000 ljudi ostalo zarobljeno na kolodvoru

Njemački mediji javljaju je posebno pogođeno područje Saske, pokrajine na istoku zemlje gdje su mogući udari vjetra i preko 140 kilometara na sat. 

Njemački grad Hamburg je nevrijeme s tornadom zahvatilo u četvrtak oko podneva, a Andreas Friedrich, stručnjak za tornada Njemačke meteorološke službe (DWD), upozorava na moguće jačanje orkanskog vjetra u poslijepodnevnim satima, koji bi mogao prouzročiti velike štete. 

Upozorava se i na mogućnost novih tornada na sjeveru i istoku zemlje. 

Veliko nevrijeme odnijelo je dosad i jedan život. U blizini Uelzena poginuo je pedesetogodišnjak dok je sa suprugom sjedio u automobilu na parkiralištu, nakon što je na njih palo stablo. Žena je prošla s lakšim ozljedama, dok je za muškarca pomoć stigla prekasno, javlja portal Welt.de.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene