Po zadnjim informacijama pogođeno je više od 350.000 obiteljskih kuća i zgrada.


Požar koji je izbio u postrojenju za distribuciju električne energije u Tokiju izazvao je ispadanje iz sustava stotina tisuća kućanstava i poslovnih objekata.

Vezani članci Tragedija u Njemačkoj - 2 Užas u Njemačkoj: U zapaljenoj kući vatrogasci pronašli pet tijela, među njima i dvoje djece. Nisu umrli od požara Vatrogasci gase požar na obiteljskoj kući na Samoborskoj cesti - 3 Zagrebački vatrogasci u pola sata imali dvije intervencije: Iz goruće kuće spašena nepokretna žena

Po zadnjim informacijama pogođeno je više od 350.000 obiteljskih kuća i zgrada.

Tvrtka Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) istražuje što je prouzročilo požar u trafostanici. Bez struje su ostale i neke državne institucije, a iako vatra još gori, nakon određenog vremena ponovno je uspostavljena opskrba električnom energijom.

Naime, uz pomoć robota položen je podzemni kabel kojim je premoštena goruća trafostanica. Po zadnjim izvješćima nije bilo ozlijeđenih.

Požar na trafostanici uzrokovao je "blackout" u središnjem Tokiju, a mnogo je pogona i ureda bilo prisiljeno okrenuti se pomoćnim izvorima energije. Obustavljeno je i prometovanje metroa, prenosi Tokyo Reporter.

Iako je opskrba strujom ponovno uspostavljena, zasad još postoje probemi u isporuci krajnjim korisnicima.