Obavijesti Video Pretražite Navigacija
guta sve pred sobom

KATASTROFA EPSKIH RAZMJERA Na tisuće ljudi u konvoju bježi pred buktinjom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konvoj evakuiranih iz kanadskog grada Fort McMurray, uz pratnju policije, vojske i helikoptera prošao je cestom oko koje su titnjale buktinje.

Oko 1.500 vozila prošlo je 50 kilometara kako bi ljude s opožarenih kanadskih područja prevezli na sigurno. Stanovnici su pobjegli pred plamenim jezicima koji već danima gutaju sve pred sobom.

Pročitajte i ovo Požar u Ščitarjevskoj ulici u Zagrebu - 3 Buktinja FOTO Dramatična večer u Zagrebu: Gorjele susjedne kuće, vatrogasci morali otvarati krovove Požar u Kanadi - 2 Horor u Kanadi Vatreno čudovište progutalo je površinu veću od Grčke: "Na nekim područjima sve je uništeno. Ništa nije ostalo"

'Ovo nas podsjeća na ratnu zonu. Jezivo je. Sve što ste mogli vidjeti bili su temlji kuća', ispričala je Marisa Heath koja je u evakuacijskom konvoju provela 36 sati, javlja Reuters.

Vatra je već 'progutala' 101.000 hekatra u središtu kanadskog područja koji se bavi proizvodnjom nafte. Evakuirano je 88.000 ljudi.

Iako meteorolozi najavljuju kako će vjetra puhati u suprotnom smjeru od grada, već je velik dio Fort McMurraya, odnosno čitave četvrti završile su u pepelu.

Vlasti su odobrile isplate novčanih iznosa od 1.250 kanadskih dolara (oko 6.300 kuna) po odrasloj i 500 (oko 2.500 kuna) po maloljetnoj osobi.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene