Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Kini

Velike sigurnosne mjere: Je li Kim Jong Un vlakom otputovao u Peking?

Kim Jong Un (Foto: AFP)
Kim Jong Un (Foto: AFP) Foto: Afp
Sjevernokorejski lider Kim Jong Un u posjetu je Kini, što mu je prvo putovanje u inozemstvo otkad je 2011. preuzeo vlast u svojoj zemlji, objavio je američki Bloomberg pozivajući se na tri neimenovana izvora.

S druge strane, glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova nije dala nikakav komentar u vezi s tim, a ni sjevernokorejski državni mediji nisu izvijestili o bilo kakvom putu nekog državnog izaslanstva u inozemstvo.

Pročitajte i ovo Ruski i kineski ministar vanjskih poslova Strateško partnerstvo Dvije velesile ojačale veze: "Nastavljamo suradnju..." Justin Trudeau Bez posljedica Kanadski obavještajci: Kina se već dvaput umiješala u parlamentarne izbore

Bloomberg navodi da se ne zna razlog dolaska visoke sjevernokorejske delegacije, kao niti koliko će posjet trajati. Neki su japanski mediji objavili da je spomenuta delegacija u Peking doputovala vlakom. Pretpostavlja se kako dolaskom u Kinu Kim Jong Un želi poboljšati trenutno narušene veze između dviju država.

Pojedini su mediji objavili i da je Peking trenutno pod velikim sigurnosnim mjerama.

Sjevernokorejski vođa bi se krajem travnja trebao sastati s južnokorejskim predsjednikom Moon Jae Inom, a u svibnju s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, iako još nema konkretnih detalja o sastanku te dvojice lidera. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene