Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanska policija je objavila da su četiri osobe optužene po protuterorističkom zakonu ali da njihove optužnice nisu povezane ni sa kakvim neprijateljskim aktivnostima vezanim za Olimpijske igre.


Optuženi su uhićeni tijekom niza policijskih akcija između 5. i 7. srpnja. Policija je rekla da su uhićenja rezultat dugotrajne obavještajne operacije i nisu povezana s Olimpijskim igrama.

>> Sve veći broj prijevara prilikom kupnji karata za OI u Londonu!

Richard Dart, Imran Mahmud i Jahangir Alom optuženi su da su iz Velike Britanije putovali u Pakistan gdje su uvježbavali i pripremali napade, dok je Roksana Begum optužena za posjedovanje dokumenata koji su bili korisni teroristima.

Četiri uhićene osobe živjele su u različitim djelovima Londona a optužnica će im službeno biti pročitana danas na sudu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci Vinko Ljubičić i Mario Jurič Odvjetnik uhićenog splitskog poduzetnika otkrio što mu se stavlja na teret i poručio: "Uvjeren sam da tu nema ništa protuzakonito" Gradonačelnik Splita Ivica Puljak Puljak o uhićenjima u Splitu: "Mi smo uočili kosture iz ormara. Zbog jednog ugovora će Grad ostati bez 2,5 milijuna kuna"