Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon tragedije u Ankari

Velik prosvjed u Istanbulu protiv vlade: Erdoganu klicali 'ubojico!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo 10.000 ljudi prosvjedovalo je u subotu navečer u Istanbulu protiv turske vlade koju smatraju odgovornom za dvostruki samoubilački bombaški napad na mirovni skup u Ankari u kojem je poginulo najmanje 86 ljudi, a 186 je ozlijeđeno, javlja izvjestitelj France Pressea.

Noseći velik transparent "znamo tko su ubojice", prosvjednici su izviždali turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i njegovu Stranku pravde i razvoja (AKP), na vlasti od 2002.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Turski predsjednik Tayyip Erdogan Pregovori o pristupanju u zastoju Erdogan: "Bude li potrebno Turska bi se mogla razići s Europskom unijom"

"Erdogane ubojico" i "mir će prevladati", neki su od slogana koje su izvikivali prosvjednici na aveniji Istiklal, velikoj pješačkoj zoni u srcu europskog dijela grada.

Najmanje 86 poginulih u terorističkom napadu, snimljen trenutak eksplozije!

Duž avenije bile su razmještene snažne policijske snage, no skup je protekao bez incidenata.

Tijekom poslijepodneva održano je još sličnih skupova, primjerice u Diyarbakiru, na većinski kurdskom jugoistoku zemlje, gdje je došlo do sukoba s policijom koja je upotrijebila suzavac.

Prosvjedni skupovi održani su i u Izmiru, Batmanu, Urfi te Vanu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene