Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smatraju to nemogućim

Većina Izraelaca još ne oprašta Njemačkoj holokaust

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika većina Izraelaca i dalje smatra nemogućim oprostiti Njemačkoj holokaust u kojemu je nacistički režim ubio 6 milijuna Židova, pokazalo je ispitivanje javnog mišljenja.

Na pitanje je li vrijeme da se njemačkom narodu i Njemačkoj oproste zločini počinjeni u holokaustu budući da je otad prošlo 65 godina, 51 posto ispitanih je izjavilo da nikako ne misli da je vrijeme za oprost. Samo 23 posto je reklo da su voljni oprostiti, a sedam posto je izjavilo da nema mišljenje o tome.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

>> Izraelci odali počast žrtvama holokausta

Ispitivanje je pokazalo da što su stariji bili ispitanici to je bio vjerojatniji odgovor da podržavaju oprost. Sekularni Židovi također su bili skloniji opraštanju od vjernika.

Ispitivanje je proveo Institut geokartografije za Centar za akademske studije. Ispitano je 500 muškaraca i žena straijih od 18 godina, reprezentativni uzorak židovskog stanovništva u Izraelu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene