Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška manja među Flamancima

Većina Belgijaca za opstanak monarhije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina Belgijaca sklona je opstanku monarhije, ali je ta podrška među Flamancima puno manja nego među frankofonim govornicima u Bruxellesu i Valoniji, objavljeno je u subotu.

Ispitivanje agencije Ipsos za dnevnike La Libre Belgique i De Standaard pokazuje da se ukupno 62 posto Belgijaca zalaže za monarhiju. Međutim, među njima je samo 54 posto Flamanaca, dok u Bruxellesu u središnjem dijelu zemlje i Valonaca na jugu.

Pročitajte i ovo Prosvjed seljaka u Bruxellesu - 5 Drama u Belgiji VIDEO Kaos na ulicama Bruxellesa: Seljaci probijali barikade i palili gume, policija otvorila vodene topove Belgijanci traže prekid vatre između Izraela i Palestine Izrael obećao istragu Bombardirana belgijska agencija u Gazi: "Napadom na civilnu infrastrukturu prekršeno je međunarodno humanitarno pravo"

Već tri godine Flamanci zahtijevaju reformu države koja bi im dala više autonomije dok se frankofoni govornici, manje imućni i malobrojniji, zalažu za minimum nacionalnog jedinstva čiji je jedan od simbola monarhija, po njihovu mišljenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene