Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Jeste li zakasnili?'

VB: Reklama koja 'prodaje' abortus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Velikoj Britaniji će se od sljedećeg tjedna emitirati televizijska reklama u kojoj će se davati savjeti o neplaniranoj trudnoći i objašnjavanja kako pobaciti.

Reklama 'Jeste li zakasnili?' će biti prikazana na britanskom Channel 4 u 22:10 sati kao plaćeni oglas. Oglas je djelo britanske Zaklade za seksualno zdravlje, koja se nalazi izvan NHS-a, a na taj način se želi prekinuti šutnju o jednom od najvećih društvenih tabua, prenosi Sky.

Pročitajte i ovo Ilustracija javio se i vlasnik Bizaran oglas bordela zgrozio javnost! Traže kušača djevojaka, ministrica osudila čin: "Odvratno i nehumano" Djevojčice u Peruu Strava u Peruu Šokantan slučaj! Djevojčica (11) ostala trudna nakon što ju je očuh zlostavljao. Pokušali su joj zabraniti pobačaj

'Istraživanja pokazuju da više od 42 posto odraslih osoba ne zna gdje ići, osim vlastitom liječniku, kako bi dobili specijalistički savjet o neplaniranoj trudnoći. U Ujedinjenom Kraljevstvu će svaka treća žena jednom u životu pobaciti', rekla je Judy Douglas iz Zaklade Marie Stopes. 'Abortus je u ovoj zemlji legalan više od 40 godina, a mi smatramo da je vrijeme da se o tome pokrene debata. O seksualnoj edukaciji se često šalju dvosmislene poruke. Mi u Velikoj Britaniji volimo stvari stavljati pod tepih, ali došlo je vrijeme da poboljšamo našu kulturu', poručuju iz Zaklade.

'Prošle smo godine primili 350 tisuća poziva na našu 24-satnu telefonsku liniju za pomoć. Postoje stotine tisuća žena kojima su potrebne informacije, ali i savjeti, o seksualnom zdravlju, a onda i pristup tim uslugama. Mi pružamo takvu podršku u sigurnom okruženju. Nadamo se da će naša reklama potaknuti ljude da razgovaraju o svojim mogućnostima, uključujući i abortus, na otvoreniji i iskreniji način', rekla je Dana Hovig, upraviteljica Zaklade.

U 2008. godini je UK izvedeno skoro 216 tisuća abortusa. No, ne smatraju svi da je oglas dobra ideja. Organizacija koja se bori protiv abortusa Pro Life ga ne odobrava. 'Svrha oglasa za abortus je zapravo 'prodaja' abortusa, a ne davanje dodatnih informacija o razvoju fetusa, samom postupku, zdravstvenim rizicima ili alternativama.'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene