Devetnaestogodišnji vatrogasac volonter u ruralnoj vatrogasnoj službi Novog Južnog Walesa optužen je za navodno podmetanje sedam požara, objavila je u srijedu policija.

Galerija


Optužnica za podmetanje požara podignuta je u vrijeme dok više od 100 požara nastavlja bjesniti duž australske istočne obale, a tisuće vatrogasaca pokušavaju ih staviti pod kontrolu.

Vezani članci Požar u poslovnoj zgradi na Radničkoj cesti - 2 Radnička cesta puna dima: Zapalio se automobil u Zagrebu, vatrogasci na terenu Australija uništena nakon požara - 4 Meteorolozi upozorili: Australiji nakon razornih požara prijete oluje, klizišta i zagađenje vode

Tinejdžer i ujedno volonter u vatrogasnoj jedinici viđen je kako pali vatru u raslinju u utorak blizu Bege, 590 kilometara južno od Sydneyja, nakon čega se vratio gasiti požare, objavila je policija.

Optužen je za podmetanje još šest požara od listopada i odmah je izbačen iz volonterske vatrogasne službe. Zapovjednik postrojbe Shane Fitzsimmons rekao je da je to "najveća izdaja naših vlastitih članova i šire zajednice".

U odvojenom incidentu je 33-godišnji muškarac optužen za podmetanje požara u utorak u kojemu su uništena četiri vozila 200 kilometara sjeverno od Sydneyja. Više od 50 ljudi, većinom djece, optuženo je za kršenje zabrane paljenja vatre u Novom Južnom Walesu ovog proljeća.

Gotovo 130 požara nastavlja gorjeti u Novom Južnom Walesu. Četiri su osobe poginule, a tisuće domova uništene. Više od 350 koala poginulo je u požarima. (Hina)