Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gunter N. 33-godišnji vatrogasac iz njemačkog grada Aldenhofena slučajno je snimio vlastito ubojstvo. Naime njega je ubio njegov 52-godišnji susjed Ewaldom L. s kojim se često sukobljavao zbog preglasnog slušanja glazbe i zbog toga mu je Ewald isključivao struju na stubištu.


Kobne je večeri Gunter navečer stigao kući i opet ga je dočekao mrak na stubištu. Iz opreza je upalio kameru na mobitelu i pozvonio susjedu Ewaldu na vrata. Ovaj ga je dočekao s uperenim pištoljem, ispalio u njega devet metaka i usmrtio ga.

Vezani članci Susjed (Foto: Teatar Exit) Monokomedija koja finim humorom tjera da se smijete i u najžalosnijim situacijama nova je hit predstava Predstava Susjed (Foto: Boris Krstinić) Nova premijera u Studiju EXIT: Predstava "Susjed" donosi priču o samoći i otuđenosti

Ewald je uhićen, a poslije je na sudu tvrdio kako mu je vatrogasac zaprijetio čekićem te ga je on ubio u samoobrani. No, obdukcija je pokazala kako je on Gunteru svih devet metaka ispalio u leđa, prenosi Bild.

A kao dokaz je poslužila i snimka s mobitela, u kojem se vidi dvojicu susjeda kako nekoliko minuta žustro raspravljaju, zatim se čuju pucnji, zatim zvuk teškog disanja i nakon toga tišina.

Policija je čekić pronašla ispod tijela ubijenog vatrogasca, ali vjeruju kako ga je susjed tamo podmetnuo.