Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vatikan rehabilitira templare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatikanski list "L'Osservatore Romano" objavio je u izdanju od četvrtka molitvu koju su napisali pripadnici templara, nakon što su utamničeni zbog hereze, a izgovarali su je za vrijeme suđenja.

Vatikanski list je objavio da ta molitva, zajedno s drugim dokumentima iz vatikanskih arhiva što su nedavno objavljeni, dokazuje da su optužbe protiv templara za herezu bile potpuno neutemeljene.

Pročitajte i ovo Roger Vangheluwe - 1 prekasno za optužnicu Zlostavljao nećake: Papa Franjo izbacio je belgijskog biskupa iz svećenstva zbog pedofilije Molitva krunice na Trgu bana Josipa Jelačića Prva subota u mjesecu Molitelji i u ožujku izišli na ulice: U Zagrebu ih dočekali prosvjednici s bubnjevima, neki legli pred policiju

Vitezovi templari pripadali su kršćanskomu redu, osnovanom 1118. godine u Jeruzalemu kako bi štitio hodočasnike u Svetu zemlju nakon Prvog križarskog rata. 

Početkom 14. stoljeća europski vladari i papa, koji su im bili dužni velike svote novca, optužili su templare za blasfemiju i korupciju. Red vitezova templara je zabranjen, a njegovi čelnici su uhićeni i kasnije spaljeni na lomači zbog hereze.

U listopadu je Vatikan objelodanio dokumente iz tajnih arhiva koji su bacili novo svjetlo na suđenja templarima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene