Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Obitelj važnija od preljuba'

Vatikan poziva na oprost preljuba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
‘Oprostite preljub’, poruka je talijanskog kardinala Angela Bagnasca u pastoralnom pismu koji se dijeli vjernicima u europskim katoličkim zemljama, ponajviše ženama.

Kardinal Bagnasco podigao je kontraverze nakon što je sugerirao da bi supružnici jedni drugima trebali oprostiti preljub kako bi obitelj ostala na okupu, prenosi Guradian.

Pročitajte i ovo Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično'' Slika nije dostupna papa odobrio istragu Financijske malverzacije u Svetoj Stolici: Podignuta optužnica i protiv kardinala zbog pronevjere, pranja novca, prijevare...

‘Ljudska ljubav pozvana je na opraštanje i povjerenje: oprost za njega ili nju koji su zgriješili, bludno; povjerenje koje će se vratiti tako da supružnici zajednički mogu nastaviti putovanje, ne na isti način kao prije, već čak i bolje nego prije‘, stoji u pastoralnom pismu kardinala Bagnasca.

Njegov je savjet objavljen u trenutku kada Vatikan osuđuje parove bez djece koji koriste umjetnu oplodnju kako bi osnovali obitelj.

‘Zatečena sam zatečenošću. To znači da, iako smo katolička zemlja, znamo vrlo malo o kršćanstvu koje je uvijek zagovaralo opraštanje kao fundamentalnu vrijednost’, rekla je Marina Corradi, kolumnistica katoličkih novina ‘Avvenire’.

Kardinal je izazvao strastvenu debatu na internetskoj stranici Secolo XIX., novina koje su prve objavile ovu informaciju. ‘Obitelj koja se raspada zbg preljuba više nije obitelj, već samo nevažan i intenzivno sramotan život kojeg dijele dvoje ljudi koji više nemaju vjere jedno u drugo’, napisao je jedan čitatelj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene